Aktuality

    Upřesňující informace k distanční výuce od 2. 11. 2020

    Vážení rodiče, milí žáci, 

    dle usnesení vlády ČR č. 1112 ze dne 30. 10. 2020 budeme od pondělí 2. 11. 2020 minimálně do pátku 20. 11. 2020 nadále pokračovat ve výuce na dálku.
    Prosíme, vezměte na vědomí následující upřesňující informace:

    I. stupeň

    • Denně bude probíhat online výuka s třídními učiteli, od 3. ročníku dvakrát týdně online hodina anglického jazyka (aplikace Google Meet). Neúčast na online výuce je nutno omluvit třídním učitelům omluvenkou do elektronické ŽK v aplikaci Bakaláři.
    • Každý den dostanou žáci zadanou domácí práci dle rozvrhu hodin daného dne, způsob a termín odevzdávání práce řídí příslušný vyučující.
    • Komunikace s rodiči a žáky bude probíhat přes systém Bakaláři, školní emaily žáků nebo přes Google Classroom.

    II. stupeň

    • Online výuka bude probíhat v rozsahu 2 – 3 vyučovacích hodin denně. Od 2. 11. 2020 dojde k úpravám rozvrhu online hodin – nové rozvrhy předají třídám jejich třídní učitelé. Neúčast na online výuce je nutno omluvit třídním učitelům omluvenkou do elektronické ŽK v aplikaci Bakaláři. Za neúčast na online výuce se bude považovat také neaktivita během výuky (žádné reakce na dotazy vyučujícího, ať již mluveným slovem nebo přes chat).
    • Každý den ráno dostanou žáci v Google Classroom zadanou domácí práci na vyučovací hodiny ve školním rozvrhu, které toho dne nejsou odučeny online. Termín odevzdání této práce určuje příslušný vyučující.
    • Hodnoceny budou jak aktivity v online hodinách, tak samostatná domácí práce. Pozdě odevzdané úkoly (bez doložení pádného důvodu) nebudou kontrolovány a do hodnocení žáka se budou počítat jako neodevzdané.
    • Komunikace s žáky bude nadále probíhat přes Google Classroom. Tato aplikace posílá žákům upozornění na úkoly, hodnocení a komentáře také do školního emailového účtu.

    Jaká pravidla budeme dodržovat při videohovorech?

    • Do online hodiny nemůže vstoupit nikdo z jiné domény než 6zsjh.cz, tzn. že žáci se musí přihlašovat do aplikací Google pouze svými školními účty (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).
    • Pro snížení hluku z okolí budou všichni dle možností používat sluchátka s mikrofonem. Vyučující vydává pokyn, kdy budou mít všichni žáci vypnuté mikrofony a zapínat ho bude pouze ten, kdo mluví.
    • Online hodinu opouští jako poslední moderátor – vyučující.

    Děkujeme Vám všem za snahu a spolupráci v této náročné době!