Aktuality

    Zápis žáků do 1. ročníku - ZMĚNA ZPŮSOBU ZÁPISU

    Vážení rodiče,

    na základě opatření Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy vydaného v souvislosti s mimořádnými opatřeními vlády k ochraně obyvatelstva v souvislosti s koronavirem a onemocněním COVID-19 dochází ke změně organizace zápisu k povinné školní docházce pro školní rok 2020/2021.

    Zápis do prvních tříd pro školní rok 2020/2021 na naší základní škole probíhat pouze prostřednictvím jeho formální části, která slouží zejména k zajištění povinných náležitostí zápisu (podání žádosti o přijetí, popřípadě žádosti o odklad apod.). Tato část zápisu bude realizována ve dnech od 6. dubna 2020 do 24. dubna 2020.

    Podrobnější informace budou zveřejněny 1. dubna 2020.



     
    Kterých dětí se zápis týká?

    • K zápisu do 1. tříd pro školní rok 2020/2021 se týká děti, které dosáhnou k 1. 9. 2020 šesti let věku, tedy děti narozené od 1. 9. 2013 do 31. 8. 2014.
    • Dále dětí, kterým byla v minulém školním roce povinná školní docházka odložena.
      (Pokud rozhodnutí o odkladu vydala jiná škola, vezměte toto rozhodnutí s sebou.)
    • Zapsáno může bát i dítě, které dosáhne šesti let věku v období od 1. 9. 2020 do 30. 6. 2021, je-li přiměřeně tělesně i duševně vyspělé a požádá-li o to jeho zákonný zástupce.
      Podmínkou přijetí dítěte narozeného v období od září do konce prosince je doporučující vyjádření školského poradenského zařízení. Podmínkou pro přijetí dítěte narozeného od ledna do konce června je doložení doporučujícího vyjádření  školského poradenského zařízení a odborného lékaře.

    Odklad povinné školní docházky

    Pokud dítě není tělesně nebo duševně přiměřeně vyspělé, může zákonný zástupce podat žádost o odklad povinné školní docházky. K žádosti se přikládá doporučující posouzení příslušného školského poradenského zařízení a odborného lékaře (nebo klinického psychologa). Začátek školní docházky je možno odložit nejdéle do zahájení školního roku, ve kterém dítě dovrší osmý rok věku.

     


    Plánovaná prohlídka naší školy pro všechny rodiče a budoucí prvňáčky bude prozatím odložena a případný náhradní termín bude upřesněn.